Samothraki

Open Forum 2024

Εργαστήρι

“Πολιτιστική κληρονομιά, Τοπικά προϊόντα & Μάρκετινγκ»

«Το Samothraki Open Forum έχει τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στο  Ανοιχτό Εργαστήρι με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά, Τοπικά προϊόντα και Μάρκετινγκ». Το Εργαστήρι θα λάβει χώρα στις 25/5/2024 και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» στη Χώρα Σαμοθράκης και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες τουρισμού, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και όλους τους ενδιαφερόμενους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για τη συμμετοχή σας στο Εργαστήρι παρακαλούμε όπως εγγραφείτε εδώ.

Θα χαρούμε για τη συμμετοχή σας!

Φιλικά,

Samothraki Open Forum | Δημιουργούμε το Μέλλον»

To Πρόγραμμα

18.00 – 18.30 Προσέλευση

18.30 – 18.45 Καλωσόρισμα και Χαιρετισμοί

  • κ. Αθανάσιος Βίτσας, Δήμαρχος Σαμοθράκης

18.45 – 19.00 Οι εξελίξεις στον Τουρισμό

  • κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου, Samothraki Open Forum

19.00 – 19.30 Σύγχρονα εργαλεία του τουριστικού μάρκετινγκ

  • κ. Δρ. Κων. Ρηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ

19.30 – 19.45 Συνέργειες επαγγελματιών και φορέων για τη προώθηση του τουρισμού

  • κα. Τριανταφυλλιά Σαλαμανή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σαμοθράκης

19.45 – 20.00 Διάλλειμα

20.00 – 20.45 Εργαστήρι για την τουριστική προώθηση και το Brand Σαμοθράκης

  • Συντονιστής: κα Μαρία Χρύσα Σταμπουλίδου, Δημοσιογράφος

20.45 – 21.00 Συμπεράσματα και ολοκλήρωση της ημερίδας

  • κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου

Συντελεστές

Αθανάσιος Βίτσας

Ο Αθανάσιος Βίτσας είναι Δήμαρχος Σαμοθράκης. Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη το 1965. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα εκπαίδευσης στη Αλεξανδρούπολη ενώ από το 2007 εως το 2014 υπηρέτησε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση ως Μαθηματικός. Η αγάπη για τα κοινά τον ώθησαν στο να δραστηριοποιηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαμοθράκης, ο οποίος για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη μοναδική πηγή πολιτιστικής και πολιτισμικής δραστηριοποίησης στο νησί. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και διετέλεσε κατ’ επανάληψη Πρόεδρος αλλά και Μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Κατά το διάστημα 2001-2002 υπήρξε μέλος της ιδρυτικής και συντακτικής ομάδας της τοπικής μηνιαίας εφημερίδας «Σαμοθράκης Φύλλα».

 

Από τον Ιανουάριο 2003 ως τον Μάιο 2005 ανέλαβε την Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Σαμοθράκης. Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη της μειοψηφίας. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφίας. Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 αναδείχθηκε Δήμαρχος ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης». Ανέλαβε και άσκησε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτέμβρη 2014 έως την 31 Αυγούστου 2019. Από την 1η Σεπτέμβρη 2019 έως την 31 Δεκεμβρίου 2023 ηγήθηκε της αντιπολιτευτικής παράταξής «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» του Δήμου Σαμοθράκης. Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 εξελέγη εκ νέου Δήμαρχος Σαμοθράκης με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης».

Παναγιώτης Καμπούρογλου

Ο Παναγιώτης Καμπούρογλου σπούδασε Νομικά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ολοκλήρωσε εκεί τις σπουδές του με την κρατική άδεια εξάσκησης  επαγγέλματος. Έχει διεθνή καριέρα ως ανώτατο στέλεχος επιχειρήσεων (C-Level Executive) με εξειδίκευση στις αερομεταφορές, στον τουρισμό και τη βιώσιμη εταιρική ανάπτυξη. Μιλά άπταιστα 6 ευρωπαϊκές γλώσσες. Είναι ιδρυτής του Samothraki Open Forum, της IASION Consulting καθώς και του τουριστικού γραφείου Great Gods | Divine Travel Experiences με έδρα την Παλαιόπολη Σαμοθράκης.

Δρ. Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος γεννήθηκε το 1985 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στη Διοίκηση Μάρκετινγκ από το Rotterdam School of Management (Erasmus University), και διδακτορικό στο Βιομηχανικό Μάρκετινγκ από το Nyenrode Business University. Το 2007 έλαβε μετά από εξετάσεις υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό. Έχει επιτυχημένη δωδεκαετή διευθυντική εμπειρία στα αντικείμενα εξειδίκευσής του (Digital Marketing, Digital Communication and Social Media Strategies, Social Media Storm Management, Sustainable Production and Consumption, Business-to-Business Sales).

Τριανταφυλλιά Σαλαμανή

Η Τριανταφυλλιά Σαλαμανή γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1995. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και είναι υποψήφια μεταπτυχιακού τίτλου Master in Business Administration στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΑΦΟΥ.

Δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό κλάδο και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σαμοθράκη. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των πωλήσεων και των δημοσίων σχέσεων στην εταιρία της Vodafone και eFood. Eργάσθηκε στη συνέχεια σε λογιστικό γραφείο ως υπεύθυνη τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και σε ανακυκλική εταιρία στο τμήμα λογιστηρίου. Από το 2023 ξεκίνησε η ενασχολήσή της με τα κοινά της Σαμοθράκης θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» (ΔΕΣΣ) όπου και εξελέγει δημοτικός σύμβουλος. Εκτελεί χρέη Αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας.

Μαρία-Χρύσα Σταμπουλίδου

Η Μαρία-Χρύσα Σταμπουλίδου είναι δημοσιογράφος 30 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη με καταγωγή εκ της μητρός από τη Σαμοθράκη. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με κατεύθυνση Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 2017, εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αλεξανδρούπολη στη Δέλτα Τηλεόραση, αρχικά ως ρεπόρτερ και έπειτα ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Επιμελήθηκε και παρουσίασε από το 2020 έως το 2022 την κοινωνικοπολιτική εκπομπή «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» και την εκπομπή συνεντεύξεων «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ». Από το 2022 εργάζεται στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Έχει καλύψει αποστολές στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, τον Σεπτέμβριο του 2023, απηύθυνε ερώτηση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Έβρο. Έχει συμμετάσχει σε δημοσιογραφικές αποστολές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις από ευρωβουλευτές και κάνοντας ρεπορτάζ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.