Ομιλητές

Αρχική/Ομιλητές
Ομιλητές2019-09-16T10:46:01+00:00

Fischer-Kowalski Marina

Καθ. Πανεπιστήμιο Φυσικών Πόρων και Βιοεπιστημών, Βιέννη

Πρόεδρος Διεθνούς Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη

Η Marina FischerKowalski, για πολλά χρόνια διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας, είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Βιομηχανικής Οικολογίας και Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Οικολογικών Οικονομικών. Είναι μέλος της επιτροπής UNESCO για τα Αποθέματα Βιόσφαιρας στην Αυστρία. Αρχικά, μια επισκέπτρια του νησιού, κατόπιν αιτήματος κατοίκων, ασχολείται με την έρευνα στη Σαμοθράκη από το 2008 σε συνεργασία με επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, του Πανεπιστημίου του Waterloo και του Πανεπιστημίου Yale. Διοργανώνει ετήσια Θερινά Σχολεία στο νησί για φοιτητές από όλον τον κόσμο, για να μάθουν αλλά και να βοηθήσουν στην έρευνα, και προεδρεύει του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου του τοπικού συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη». Το 2012 ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Σαμοθράκης.

https://boku.ac.at/wiso/SEC; http://sustainable-samothraki.net

Αντωνιάδης Κωνσταντίνος

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Π.Ε. Έβρου

Ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1970 στην Καβάλα όπου και συνεχίζει να ζει. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Τζιόλα και έχει δύο παιδιά. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών. Υπηρετεί ως δικηγόρος για περισσότερο από 25 χρόνια. Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και διατελεί από το 2016 Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Από το 2016 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βίτσας Αθανάσιος

Δήμαρχος Σαμοθράκης

Ο Αθανάσιος Βίτσας γεννήθηκε στη Σαμοθράκη το 1965 και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης το 1983.  Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως Μαθηματικός στον ιδιωτικό τομέα  στην Αλεξανδρούπολη. Το 2007 διορίστηκε  και υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Η αγάπη του για τον  τόπο του, τον ώθησε από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με τα κοινά του νησιού και να δραστηριοποιηθεί κυρίως μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαμοθράκης, που για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη μοναδική πηγή πολιτιστικής δραστηριότητας στο νησί. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και διετέλεσε κατ’ επανάληψη πρόεδρος αλλά και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Το χρονικό διάστημα 2001-2002 υπήρξε μέλος της ιδρυτικής και συντακτικής ομάδας της τοπικής μηνιαίας εφημερίδας, «Σαμοθράκης Φύλλα». Από τον Ιανουάριο του 2003 ως τον Μάιο του 2005 ανέλαβε την Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Σαμοθράκης. Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της μειοψηφίας.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφίας. Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε  Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014  ηγήθηκε της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» και εκλέχθηκε δήμαρχος. Την 1η Σεπτέμβρη 2014 ανέλαβε τον Δήμο Σαμοθράκης

Γκρίμπα Ελευθερία Δρ

Η Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, αναπτύσσει πολύπλευρη και πολυσχιδή δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού. Εργάζεται ως στέλεχος επί 20 έτη, στον ιδιωτικό τομέα (ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, συμβουλευτικούς/εκπαιδευτικούς φορείς κ.α.) και στο Δημόσιο (Υπουργεία Τουρισμού, Εργασίας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Περιφέρεια Αττικής, ΙΚΑ). Μιλά τρεις γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Τουριστικές Επιχειρήσεις στο ΤΕΙ Αθηνών, εκπόνησε μεταπτυχιακό, διδακτορικό στον τουρισμό (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπότροφος ΙΚΥ). Έχει παιδαγωγική επάρκεια (ΣΕΛΕΤΕ), σπουδές σε Συμβουλευτική & Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΑΣΠΑΙΤΕ). Συμμετέχει στο Υπουργείο Τουρισμού σε ποικίλες Ομάδες Ελέγχου/Εμπειρογνωμόνων/Εργασίας, Επιτροπές Διενέργειας/Αξιολόγησης Διαγωνισμών, Επιτροπές Παραλαβής/Παρακολούθησης Έργων, ενώ μετέχει ενεργά σε  πολυάριθμα σεμινάρια/ εξειδικεύσεις ποικίλης θεματολογίας. Είναι πιστοποιημένη παιδαγωγός, συγγραφέας, ερευνήτρια και τυγχάνει σημαντικής αναγνώρισης, διάκρισης, αποδοχής από ποικίλους Φορείς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για το έργο της (κυρίως σε εκπαίδευση, εθελοντισμό, εργασία κ.α.).

Στοιχεία επικ/νίας: e-mail: elgriba@hotmail.com, LinkedIn, F/B: Eleftheria Gkrimpa

Γκρίμπα Ευαγγελία

Αριστούχος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ, με κατεύθυνση: Δημόσιες Σχέσεις, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τη φοίτησή της σε τρία αντί τέσσερα έτη, για λόγους αριστείας. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, του ΙΚΥ, της PwC, του Χαλκιόπουλου και άλλων φορέων, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς: Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίας (Ο.Π.Α), Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας), Παιδαγωγικής Κατάρτισης & Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά). Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, υπεύθυνη έργου σε Επιχειρησιακά Προγράμματα, μέλος Ομάδων Εργασίας/Διοικητικών Συμβουλίων σε Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς, εκπροσωπώντας τις θέσεις της Υπηρεσίας της στο εξωτερικό και σύνδεσμος ξένων Υπουργών (έχοντας τιμηθεί για την εθελοντική προσφορά της). Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει λογοτεχνία, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη δημιουργική γραφή, ταξιδεύει και παρακολουθεί σεμινάρια αυτό-ανάπτυξης.

Στοιχεία επικ/νίας: e-mail: evagkrimpa@gmail.com, LinkedIn, F/B: Evangelia Gkrimpa

Δημητρίου Δημήτριος Δρ

Αναπληρωτής Καθηγητής ΔΠΘ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πρόεδρος  Διοικητικού Συμβουλίου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Ο Δημήτριος Δημητρίου κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στα πρότυπα πρόβλεψης ζήτησης σε διαδρόμους με υψηλή εποχική διακύμανση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην Περιβαλλοντική Σχεδίαση Υποδομών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στον Σχεδιασμό και Διαχείριση Αεροδρομίων και Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού στην κατεύθυνση των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών. Συνοπτικά, στα 22 έτη επαγγελματικής δραστηριότητας  περιλαμβάνονται δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε 3 άξονες: τριτοβάθμια εκπαίδευση, έρευνα και διοίκηση. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και παρέχει μαθήματα προπτυχιακών μαθημάτων και μεταπτυχιακών σπουδών (α) ΜΒΑ και (β) Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας, του Τμήμα Ιατρικής. Η συγγραφική του συνεισφορά περιλαμβάνει πάνω από 150 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και επιστημονικές δράσεις. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδόσεις επιστημονικών περιοδικών, συντακτικές επιτροπές, επιστημονικές επιτροπές σε διεθνή συνέδρια και διοργάνωση επιστημονικών δραστηριοτήτων. Στην επαγγελματική του πορεία έχει αναλάβει θέσεις διοίκησης-μάνατζμεντ καθώς και θέσεις ευθύνης σε ειδικά projects και παροχή συμβουλών σε εταιρίες και οργανισμούς σε θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό, τη διαχείριση και την οικονομία των υποδομών στις μεταφορές. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (2016 – σήμερα), ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του Οργανισμού Μεταφορών Αθηνών (2010-2012), μέλος του ΔΣ στο ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ (2002-2006). Τέλος, έχει συμμετάσχει σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων και επιστημονικές δράσεις σε διεθνείς οργανισμούς και επαγγελματικούς φορείς (UNECE, OECD, ICAO, ACI, COST/EU, UITP, etc.), ενώ είναι μέλος και έχει εκλεγεί στα ΔΣ σε επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις (ΣΕΣ, ΕΑΕ, ΤΕΕ).

Δούκας Χρήστος

Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1949. Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμήμα Πολιτικών Μηχανικών). Εργάσθηκε στο ιδιωτικό τομέα ασκώντας το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού (μελέτες- επιβλέψεις- κατασκευές) διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο στην Αλεξανδρούπολη.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Από τον Σεπτέμβριο του έτους 2015 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.»

Δρούζα Ανδρομάχη

Περιβαλλοντολόγος, Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, Enterprise Greece

Η Ανδρομάχη Δρούζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο Αργολίδας. Σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Μυτιλήνη) όπου και αποφοίτησε ως Περιβαλλοντολόγος με κατεύθυνση την «Διαχείριση οικοσυστημάτων». Εδώ και 22 χρόνια δουλεύει ως στέλεχος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (Αθήνα), στη Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και ως επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης. Την τελευταία διετία έχει αποσπαστεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ως στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, στη Δ/νση Στρατηγικών Επενδύσεων.

Καμπούρογλου Παναγιώτης

Εκτελεστικός Διευθυντής, IASION, Ιδρυτής Samothraki Open Forum

Ο Παναγιώτης Καμπούρογλου είναι Ιδρυτής και Εντεταλμένος Σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρίας Aero Iasion Development Ltd. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου αποκτά τριακονταετή και πλέον επαγγελματική εμπειρία σε διαφορετικούς κλάδους, κυρίως όμως στον κλάδο των αερομεταφορών. Διατελεί Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει τιμηθεί με σειρά επαγγελματικών βραβείων και διακρίσεων. Μιλά άπταιστα επτά γλώσσες και είναι Ιδρυτής του Samothraki Open Forum και Made for Gods. Προσωπικός του στόχος είναι η δημιουργία ενός καλύτερου, αειφόρου Κόσμου μέσα από συνέργειες!

Μιχάλαγας Δημήτρης

Διευθύνων Σύμβουλος, Distemicha

Ο Δημήτρης Μιχάλαγας γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλη του 1969.
Το 1994 αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης , ενώ το 1995 ολοκλήρωσε με διάκριση το μεταπτυχιακό “MSc in Advanced Computing” του Πανεπιστημίου King’s College London. Έχει 25ετή εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής και έχει διατελέσει στέλεχος της INTRACOM TELECOM και IT Director στην FUTUREHEALTH BIOBANK Αγγλίας. Έχει εργαστεί και έχει συμμετάσχει σε έργα Πληροφορικής στον κλάδο υγείας και τηλεπικοινωνιών. Το 2015 ίδρυσε την εταιρεία DISTEMICHA με αντικείμενο την παροχή προηγμένων λύσεων Πληροφορικής. Η εταιρεία παρέχει καινοτόμες και εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφορικής σε εταιρείες του κλάδου υγείας, real estate , ηλεκτρονικού εμπορίου, HO.RE.CA, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο. Η DISTEMICHA έχει εισέλθει στο χώρο της καινοτομίας , έχοντας αναπτύξει το σύστημα DECAR με αντικείμενο τα έξυπνα και διασυνδεδεμένα οχήματα.

Ντέλλα Νορέλλα

Mompreneur (Μητέρα – Επιχειρηματίας)

Η Νορέλλα Ντέλλα είναι μητέρα με σχεδόν 15έτη εμπειρία  στο τομέα των πωλήσεων και της επικοινωνίας. Με τον σύζυγό  της Χρήστο Σταμάτη, επιτυχημένο επιχειρηματία και προσωπικό της εμπνευστή, δημιουργήσαν την οικογένειά τους και έχουν δυο  υπέροχες κόρες την Έλενα και την Ελβίρα. Το έτος 2002 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας, το Deree, όπου πήρε το πτυχίο της στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έμφαση  στη Διαχείρηση  Ποιότητας. Από το 2003- 2011 εργάστηκε  στην οικογενειακή επιχείρηση ως ασφαλιστικός πράκτορας. Επιπρόσθετα υπήρξε υπεύθυνη Πιστοποίησης  Ποιότητας στην συγκεκριμένη καθετοποιημένη μονάδα που απασχολούσε σχεδόν 40 εργαζόμενους. Το 2013 άρχισε την συνεργασία της με τις επιχειρήσεις του συζύγου της.  Από το 2014 έως σήμερα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας στην εταιρεία LaMiaStevia. Από το 2017 στηρίζει τις δράσεις της γυναικείας επιχειρηματικότητας που στόχο κυρίως την υποστήριξη των γυναικων της υπαίθρου ,δίνοντας  νέες μεθόδους συνεργατικότητας ώστε να είναι παραγωγικές τοσο για τις ίδιες όσο και για τις οικογένειές τους. Το 2017 με συνεργάτες τις κόρες της, δημιούργησε μια νέα μορφή εταιρίας, την  LNoL, που δίνει ιδέες σε μητέρες και παιδιά, ακόμη και από το σπίτι τους,  να μάθουν πως μια καινοτόμα ιδέα γίνεται επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παπαδημητρίου Πάκης

Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Πρόεδρος Επιτροπής ΕΚΕ, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Εργάζεται στο χώρο της Ποιότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης από το 1995 και σήμερα είναι Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, απόφοιτος του University of Illinois at Chicago (ΗΠΑ). Είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) και Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΚΕ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Γεννήθηκε το 1969 στο Σικάγο των ΗΠΑ. Μεγάλωσε και μεγαλώνει ακόμα στη Νέα Σμύρνη.

Παπαχριστοφόρου Αλέξανδρος Δρ.

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Επαγγελματικών Μελισσοκόμων (ΕΡΒΑ)

O Δρ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου είναι Διδάκτορας Μελισσοκομίας Α.Π.Θ. και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας παγγελματιών Μελισσοκόμων (E.P.B.A.). Διδάσκει Μελισσοκομία και Προϊόντα Κυψέλης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο  Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Έχει υπάρξει ερευνητής στο Τμήμα  Βιολογίας του Α.Π.Θ. και στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της  Γαλλίας (C.N.R.S.). Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα διεθνών επιστημονικών περιοδικών και ανακοινωθεί σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια. Τα τελευταία δύο χρόνια, η έρευνά του  επικεντρώνεται στα μελισσοκομικά προϊόντα της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Πετρίδης Πάνος Δρ.

Πανεπιστήμιο Φυσικών Πόρων και Βιοεπιστημών, Βιέννη

Μέλος Διεθνούς Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη

Ο Πάνος Πετρίδης είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας του Πανεπιστημίου Φυσικών Πόρων και Βιοεπιστημών της Βιέννης. Από το 2010 συντονίζει διεπιστημονική συμμετοχική έρευνα που μελετά τις συνθήκες νησιωτικής αειφορίας και υποστηρίζει μια διαδικασία μετάβασης για τη Σαμοθράκη προς πιο βιώσιμες κατευθύνσεις, ενώ διοργανώνει ετήσια Θερινά Σχολεία. Είμαι μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη».

http://sustainable-samothraki.net

Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος Δρ.

Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Greenwich και Πανεπιστημίου Bocconi

Ο Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος κατάγεται από την Σαμοθράκη. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1985. Το 2006 αποφοίτησε από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Rotterdam School of Management, ενώ κατέχει διδακτορικό στο βιομηχανικό μάρκετινγκ από το Nyenrode Business Universiteit. Από το 2009 έως το 2012 διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ από το 2012 εργάζεται σε εταιρείες της Eldorado Gold. Συγκεκριμένα, εργάζεται ως Διοικητικός Διευθυντής των Χρυσωρυχείων Θράκης ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα, Αναπλη­ρωτής Διευθυντής Εταιρικής Ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός. Ταυτόχρονα, είναι επισκέπτης ομιλητής στο University of Greenwich και στο Bocconi University.

Σπανός Μιχάλης

Διευθύνων Σύμβουλος, Global Sustain Group

Ο Μιχάλης Σπανός είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Global ustainGroup, ειδικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), Senior Associate στο AHC Group (ΗΠΑ), πρώην μέλος της συντονιστικής γραμματείας του United Nations Global Compact Network Hellas, ενεργό μέλος του Advisory Board του CEO Clubs Greece και του Sustainability Advisory Council της FMC Corp (ΗΠΑ). Είναι ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε θέματα υπεύθυνων επενδύσεων, βιωσιμότητας και εταιρικής υπευθυνότητας, ενώ συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς όπως UN Principles for Responsible Investment,Global Compact, GRI, TCFD, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κοινοβούλιο. Ο κ. Σπανός είναι επίσης επισκέπτης λέκτορας στο πρόγραμμα International MBAτου Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και του Cyprus International Institute of Management.

Σταμάτης Χρήστος

Διευθύνων Σύμβουλος, La mia Stevia

Ο Χρήστος Σταμάτης, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με εικοσαετή πολύ-επίπεδη επαγγελματική εμπειρία στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει ισχυρό επαγγελματικό υπόβαθρο, με εξειδίκευση στον τομέα των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας. Τα τελευταία 10 χρόνια, αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα. Έχει ήδη πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς, του πρώτου συνεταιρισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που παράγει στέβια. Ο Χρήστος είναι επίσης ο ιδρυτής του mermix, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας διαχείρισης εξοπλισμού και εργασιών στο χωράφι, η οποία μάλιστα έχει πρόσφατα βραβευθεί από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου αλλά και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Σκοπός του είναι η κινητοποίηση όλο και περισσοτέρων αγροτών για τη χρήση τεχνολογίας, με στόχο την παραγωγή βιώσιμων αλλά και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων. Το μότο του για τον αγροτικό τομέα είναι: «Παράγουμε σαν αγρότες, πουλάμε σαν επιχειρηματίες».